• U hebt als medewerker bij gemeente of woningcorporatie een belangrijke rol in het proces van de zoektocht naar een geschikte woning. Het is in eerste instantie belangrijk om individuele woonbehoeften vast te stellen door middel van een persoonlijk gesprek, omdat maatwerk noodzakelijk is. Wanneer hier voldoende tijd voor wordt uitgetrokken en het plaatsvindt in een prikkelarme omgeving dan helpt dat enorm mee.

  • De belemmering in het sociaal functioneren maakt dat mensen met autisme vaak moeite hebben met het vinden van een passende woning. Het merendeel van de volwassenen met autisme werkt parttime of heeft een uitkering. Hierdoor zijn zij vaak afhankelijk van een sociale huurwoning, die meestal niet voldoet aan de wensen en behoeften.

  • Indien nodig kan in overleg met de woningzoekende worden besloten om het sociale en/of het professionele ondersteuningsnetwerk te betrekken bij de communicatie.

  • Een vast aanspreekpunt bij gemeente en woningcorporatie wordt aanbevolen om de communicatie met mensen met autisme zo effectief mogelijk te laten verlopen.
  • Als medewerker bij gemeente of woningcorporatie kunt u ook ondersteuning bieden aan een groep mensen met autisme die op zoek zijn naar een woning, gebouw of locatie waar zij gezamenlijk kunnen wonen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven